sâmbătă, 13 aprilie 2013

Ziduri II

Sasha se opri in loc, stranse pumnii si ii indesa adanc in buzunare. Isi ridica gulerul paltonului si incepu sa alerge. Se ciocni de-un cersetor si-si ceru absent scuze. Se impiedica de o bordura, iar apoi traversa strada. Printre masini. Parca ar fi vrut sa fuga pentru totdeauna, de ei, de el, de ea, de toti. Sa lase in urma si molozul si ruinele unei vieti prea stramte, tintuita-n colivie, dar parca si prea largi. Prea multi oameni, prea multe suflete incercau sa se ingramadeasca, sa-si dea coate si ghionturi, sa se calce in picioare in sufletul sau. Care era doar unul. 

Claxoane. Scancet fierbinte de roti. Injuraturi, pumni ridicati, zgomot de fond… Felinare. Ceata. Curve. Tigani. Taxiuri. Cluburi pestrite de noapte. Voia doar sa fuga, sa se ascunda undeva unde nu-l cunoaste nimeni, sa se adune de pe jos, sa se stearga de praf, sa-si linga ranile, iar apoi s-o poata lua de la capat…sa ma adun de printre picioarele voastre…de sub privirile voastre flamande..sa ma scutur de voi pentru totdeauna. Da, asta era, o viata intreaga a vrut sa fuga de ei si nu a avut curajul s-o faca. Nici macar nu a stiut ca vrea sa faca asta…De ce?? De ce?? L-au retinut mereu dorintele lor, asteptarile lor..iar el a vrut intotdeauna sa-i multumeasca pe ei, iar apoi..”Lasa, vad eu ce fac si cum ma descurc…ea rade si e fericita, iar daca ea este fericita atunci ce-mi pot dori mai mult? Uite ca am ajuns sa-mi doresc mai mult decat fericirea unei femei…mai mult decat zambetul ei, decat privirile ei, mai mult decat trupul ei…am ajuns sa-mi doresc propria mea fericire care sa nu depinda de a celorlalti….” 

Ar fi vrut sa se opreasca intr-un bar obscur si sa-si bea mintile. Sa uite…Ar fi vrut sa sa se se arunce in bratele unei femei ieftine care sa-I aline pentru o clipa iubirea de EA. Ar fi vrut s-o umileasca, s-o chinuie, s-o faca sa planga, s-o loveasca, s-o muste, sa-I infiga unghiile in carne pana la sange…imaginandu-si-o pe EA. Miruna..icoana cu ochi reci si suflet gol. 

“Nu ai simtit niciodata cum ti se scurge viata printre degete? Cum se iroseste fara rost, blocata intr-un prezent atat de fad si de mediocru? Cum trec anii fara sa lase nimic in urma lor? Si cum toate astea sunt mascate de-un parfum dulceag si inselator care te face sa crezi ca esti stapanul Universului? Iar in realitate nu esti decat un biet muritor de rand…? Nu te-ai oprit niciodata in loc, nu te-ai uitat niciodata peste umar sa vezi daca regasesti ceva in urma?” 

Sasha plangea infundat. Pe strazi era forfota si agitatie. Cand vrei sa-ti gasesti un loc unde sa suferi in liniste, cauta-l printre oameni..Pentru ca acolo nu te va vedea si nu te va simti nimeni niciodata..Sunt prea sfarsiti de propriile lor urlete…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu