sâmbătă, 13 aprilie 2013

Noi ce mai petrecem azi?

Cum ti-ai petrecut Craciunul? Da de Revelion ce-ai facut? Pastele? De paste ai facut ceva? Cum ti-ai petrecut 1 mai? Cum ti-ai petrecut Norul de Cenusa? Dar cutremurul? Ce-ai facut de inundatii? Cum a fost de seceta? Viitura? weekendul? Cum ti-ai sarbatorit criza? nu, nu aia de 30 de ani, aia financiara!! Cum ai petrecut de marti 13? dar de vineri 13? Dar alegerile? .Ce-ai facut de alegeri? Aa..la iarba verde ..inteleg..misto! Ceva despre incendiu iti amintesti? A fost cel mai tare moment...ce-ai facut? Pe unde te-ai dus? Ai plecat sau ai stat prin Bucuresti? Huh? 
Cred ca daca ar putea, romanii ar inventa cate o sarbatoare in fiecare zi a anului...ar gasi in fiecare eveniment cate ceva de sarbatorit...pana si apocalipsa ar petrece-o la un mic si-o bere in curtea blocului, ar invada padurile cu gratare, manele si masini luate la mana a cincea din jermania. Suntem o tara de oameni lenesi...niste putori care se balacesc precum porcii in propria lor mizerie...nici nu-simai dau seama cat de mult pute in cocina. nu, nu s-au obisnuit intre timp cu mirosul...s-au nascut in mirosul ala infect!! nu degeaba strainii, cand trece cate un roman pe langa ei, ii simt mirosul de la o posta. Miroase a roman. Ascundeti portofelele. Ascundeti gentile. Luati-va copiii in brate. Incuiati usile, inchideti ferestrele. Misto poanta umoristului francez cu salutul romanesc. Si mai misto poanta jurnalistului roman despre salutul frantuzesc...ca si noi putem sa facem glume..si daca nu ne putem bate cu nimeni in ceea ce priveste economia, nivelul de trai, civilizatia, democratia..macar la glume sa fim pe primul loc. 
Revenind...noi ce dracu mai petrecem azi?? Mersul la job cred ca este singurul lucru pe care nu-l sarbatoreste nimeni....deci? vreo propunere? Mai inventam vreo sarbatoare sau...petrecem pur si simplu din inertie...petrecem si ne distram in amintirea petrecerii si a distractiei de ieri..si tot asa...hai ca fug spre job. azi voi sarbatori revenirea bestiei din concediu. adica a sefei. Uraa!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu