joi, 17 ianuarie 2013

Lulu (III)


Lulu se juca in pamant, facea cazemate, se urca in toti copacii din fata blocului, juca fotbal cu baietii si avea invizoace. Si indieni. Multi indieni. Cu cai cu tot. O armata intreaga. Si-l iubea pe Bobi. Si se juca de-a hotii si vardistii. Nu a avut cornete dar…invizoacele faceau cat 4 tevuste din alea la un loc… Intr-o vreme, jucaria preferata a fost o papusa negresa. O chema Betty…Iar primul lucru pe care l-a facut cand a primit-o a fost sa-i dea jos chilotii sa vada ce e dedesubt. Mare dezamagire pe biata Lulu…Dar, cum Lulu avea multe pixuri ..iar papusa nimic…problema s-a rezolvat de la sine.. Dupa Betyy au urmat ursuletii. Pe aia nu a avut curiozitatea sa-I dezbrace probabil din simplul motiv ca nu aveau chiloti pe ei…deci..nu erau interesanti. Caci ei ii placea sa-si imagineze iar apoi sa descopere.

Armata de indieni s-a dus dracului cand au apucat-o pe maica-sa nervii intr-o zi. Nu stiu cum de si-a dat seama ca, de fapt, Lulu dadea cate-un indian pe-un timbru nestampilat…Adica io cumpar si tu iti bati joc? Si, in nebunia ei de moment, i-a aruncat toti indienii la ghena. A rugat-o Lulu pe mamaia – asa-i spuneau copiii femeii de serviciu- sa o lase sa caute in pubela, dar nu i-a mai gasit. In schimb, a mirosit ca un sconcs o saptamana-ntreaga. Draga de mamaia….Cate zile nu si-a  petrecut Lulu in ghena langa ea…As putea spune ca o parte insemnata din intreaga ei copilarie si-a petrecut-o printre gunoaie..

Mamaia avea o camaruta in bloc, in spate, iar acolo isi facuse o masuta pe care lipise hartie de ziar ..sa fie frumos si curat, mamaie…avea si un scaun pe care pusese o bucata scorojita de burete..avea un dulapior incropit din cateva lemne in care tinea matura si galeata…iar la cativa metri mai incolo ghena.. Mirosea cumplit, dar ce conta? Lulu era cu mamaia…si mamaia o lasa sa caute jucarii stricate si tot felul de obiecte sclipitoare..cateodata, le aduna chiar ea pentru Lulu..…uite puiule un clopotel…Insa o si certa. Cand o vedea ca mananca de pe jos. Adica, mai exact din gunoiul de pe jos.


Lulu a fost si la gradinita. Parintii nu i-au mai suportat nebuniile si, printre alti copii, poate ca Lulu va fi mai putin salbatica. Ti-ai gasit! Dupa ce a smuls telefonul din pereti, dupa ce a mancat tot aracetul cu care trebuia sa lipseasca frunze, dupa ce s-a furisat de cateva ori in bucatarie, s-a ascuns in toaleta la baieti si cel mai rau, dupa ce l-a pus pe-un copil sa-si dea jos pantalonii in fata ei..Lulu a fost trimisa din nou acasa. Insa a revenit dupa o vreme..Deja era o domnisoara si incerca sa se poarte ca atare.. Lulu vazuse intr-o zi la televizor doi indragostiti care se sarutau cu limba. Si a incercat si ea cu baietii din grupa mare. I-a luat pe rand sa-I invete cum se face. Si era tare mandra ca ea stie ce nu stiu ei. Prostilor! Nasol a fost ca baietii se fereau de ea ca de dracu…cand o vedeau, fugeau de mancau pamantul..Insa ghinionul ii pastea cand le era lumea mai draga. Atunci cand trebuiau sa doarma la pranz. Aia, sarmanii, nu mai aveau nici o scapare..nu mai aveau unde sa fuga..iar Lulu sarea din pat in pat cu limba scoasa si-I fugarea prin asternuturi pana incepeau sa planga…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu