luni, 28 ianuarie 2013

Hop si Pop!


Asa se face deszapezirea in Japonia. La noi nu se intampla nimic pentru ca romanii inca nu stiu ce sa faca cu ea. O luam dar unde o ducem????

Pentru cine nu stie, domnul Mircea Pop a fost seful drumarilor. Aia care ar fi trebuit sa se ocupe cu deszapezirea atunci cand afara ninge. Pentru ca in Romania mai si ninge din cand in cand. Cu precadere, iarna. Pentru ca in Romania avem si iarna. Care, in timp ce pe noi ne loveste peste ochi an de an, pe domnul Pop il ia doar prin surprindere. Da rau! Omul este de-a dreptul dezorientat, el nu stie ce sa mai creada. De multe ori a fost vazut facandu-si cruce, vorbind singur si zvacnind in spasme din maini si din picioare. In fiecare an, in lunile de iarna, Pop traieste un adevarat cosmar, o uluire continua din care abia isi revine prin aprilie...”An de an traiesc acelasi sentiment de uluire” a declarat domnul Pop in sedinta organizata de premierul Ponta cu ocazia intrunirii comandamentului de iarna. „Nu mai rezist psihic! Ma credeti ca nu stiu ce sa ma mai fac..nu-mi explic...Ne pregatim pentru acest moment nefast de un an intreg si degeaba!!! ! Ninsoara asta vine cand nici macar nu te astepti, adica in lunile decembrie ianuarie si februarie! Este incredibil ce feste iti poate juca vremea mai ales pe timp de iarna!”

Anul acesta, ca sa-si menajeze psihicul si asa zdruncinat de-a lungul iernilor trecute, ca să nu mai traiasca pentru a mia oara aceeasi mirare ca din fiecare an, Mircea Pop s-a gandit ca ar putea scapa de zapada din Bucuresti plecand la Balea Lac. Asta pe principiul "daca eu nu sunt acolo, inseamna ca nu se intampla nimic".

Intrebat de Ponta cum a incercat el sa gestioneze situatia, Pop a recunoscut ca de implicat s-a implicat..mai mult cu gandul decat cu fapta...lucru ce denota, evident, o implicare mai discreta. „Ce sens avea sa facem atata tam-tam pentru un lucru atat de banal? Daca starneam panica printre cetateni??? Lucrurile astea atat de delicate precum deszapezirea se fac responsabil, fara sa bagam oamenii in sperieti!!! Nu mai spun ca echipajele noastre au fost efectiv depasite de situatie!!  In sensul in care daca ridicam zapada, ce faceam apoi cu ea? Unde am fi dus-o? Pentru ca, domnilor, la noi inca nu exista implementata o strategie la nivel national care sa ne permita  un circuit eficient al zapezii in natura!!"

Evident, demisia lui Pop nu a fost deloc discreta. El va ramane in cartile de istorie ca fiind intaiul gropar al Romaniei sub nameti. Mai mult, omul va aparea si in cartile de geografie la capitolul Balea Lac - Din minunile naturii (umane).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu