miercuri, 15 august 2012

In gand...

Cand vreau sa te cert, prefer sa tac. Dar tu nu stii ca tacerea mea te cearta. Ca urla si mi se zbate-n gand. Poate-mi citesti furia in ochi, poate in freamatul degetelor nervoase, poate o vezi intr-o cuta fina aparuta-ntre sprancene...poate o simti in gesturile mele dar n-o vei auzi niciodata rabufnindu-ti in fata. Pentru ca, de fiecare data, vorbele-mi sunt frante, sugrumate din fasa, gatuite - iar ele, nestavilite, prind radacini in gand...Si atunci incep sa-ti vorbesc cu adevarat. Iti spun ce ar trebui sa auzi, ce ar trebui sa stii si sa cunosti. Te cert, te judec, te pedepsesc si te iert. Vorbesc cu tine-n gand in timp ce ma aflu pe strada, in timp ce-mi conduc masina, in timp ce stau la stop sau pe scaun in autobuz si metrou. Vorbesc cu tine-n gand in timp ce ascult o melodie, in timp ce ma plimb prin magazine goale. Vorbesc cu tine-n gand mereu, oriunde si oricand.. O data, si inca o data..si de cate ori este nevoie. Pana cand vei pricepe. Iar cuvintele-mi sunt limpezi si clare, curg lin, fara suisuri si coborasuri..sufletu-mi este descatusat si navaleste la vale - in gand. In gand tu ma auzi, si ma privesti. In gand ma lansez in teorii absconse pe care, culmea, tu le cunosti deja, in gand sunt concisa, mi-e mintea limpede, in gand stiu ce vreau, ce-mi place si ce urasc. Te si pot iubi. Tot in gand. Cand realitatea nu ma lasa s-o fac de fata cu tine. Sunt multe lucruri pe care ti le spun in gand.
In gand iubesc si ma rafuiesc cu lumea-ntreaga. In realitate, zambesc, dau din cap cateodata aprobator, cateodata nu, te privesc fix si-mi aprind o tigara.


De ce fac asta? De ce nu pot sa-ti spun in fata tot ce gandesc si simt? Nici nu mai stiu..poate ca sa nu te supar. Sau poate ca sa nu ma supar eu. Sau..poate pentru ca mi-e teama. Caci stiu ca, odata pornite, cuvintele ar prinde viata, s-ar rasuci si rostogoli ca un tavalug si ar ucide totul in calea lor. Inclusiv pe mine insami. Mi-e teama ca odata scoase la iveala, nu se vor mai opri niciodata. Mi le tin asadar  pentru mine, cautandu-le un loc si inca un loc in suflet. Iar tu vei sti ca atunci cand tac, vorbesc cu tine-n gand...3 comentarii: