joi, 26 iulie 2012

Sasha


- Asa gandesc eu, fara sa ma las influientat de nimeni. Asta cred, asa judec lucrurile. Eu cu mintea mea. Asa simt. Eu cu sufletul meu. Nu dau doi bani pe ce spun si cred altii. Judec la rece, fara sa ma las impresionat, fara sa culeg din impresiile altora, fara sa ma las manipulat, modelat. Ratiunea mea este intacta. Si unica. Liniara. Fara suisuri si coborasuri. Limpede, fara ocolisuri inutile. Mi-am construit un sistem perfect logic. De nezdruncinat. De necombatut. Si am reusit asta disecand pana la sange lucrurile, analizand detalii care au scapat tuturor celorlalti.
Sasha rostea cuvintele sacadat, pe un ton revoltat si gesticula cu mainile prin aer. Parca incerca sa-si prinda toate ideile, sa le adune, sa le imprastie apoi dintr-o singura rasuflare. Inmanunchiate in gafaieli si sparte in cuvinte ce-i sunau sterp si gol.
Miruna il privea atenta dar gandurile ii era in alta parte, zburatacite printre asternuturi...Cat de frumos este, isi spuse in gand si trase cu pofta din tigara. Ii privi conturul buzelor..Daca ar face sex asa cum vorbeste.. .cu patos, plin de viata, violent, muscator....as fi cea mai fericita femeie din lume!
- Gandurile tale spui, nealterate...unice...sopti Miruna deodata, zambind in coltul gurii. Ii mijise un suras straniu, iar chipul ii parea impietrit. Doar buzele care se miscau alene, rostind vorbe, o mai faceau sa para reala. Reala si acolo. Langa el.
- Sasha, toate gandurile tale, toate judecatile, crezul, principiile le-ai imprumutat de la altii. Nimic nu este al tau cu adevarat. Tot ce spui a fost dinainte spus, tot ce judeci a fost deja judecat...vrei, nu vrei, traiesti printre oameni, ai fost modelat de ei inainte de a te naste. Nu esti liber Sasha, nu ai fost niciodata. Esti un hibrid, o corcitura mentala si sufleteasca a tuturor celor dinaintea ta. Altii ti-au trasat drumul in viata, altii au judecat pentru tine...traim in societate...nu suntem unici..suntem copia fidela a celui de langa noi, indiferent care ar fi el...Ai imprumutat de la fiecare cate un pic, te-ai format ca individ furand fara sa-ti dai seama mereu de la altii...Ceea ce tu spui ca judeci si gandesti..sasha...lucrurile astea au fost deja trecute prin sita multor altor creiere si suflete...
La fel ca toti ceilalti, esti inchistat in reguli si limite. gandirea ta de acum a fost influientata cu ani si ani in urma...Sasha...ce bazaconii am ajuns sa vorbim..esti asa un copil orgolios si incapatanat...asa ai tu impresia ca le stii pe toate, ca esti buricul pamantului, un guru al nostru, al tuturor...Esti un fals. O copie. O amestecatura a tuturor simtamintelor umane. Si tu spui ca esti unic in logica ta?
Cine ti-a trasat primele repere in viata? Cine te-a invatat ce e bine si ce e rau? Cine ti-a impus limitele? Cei din jurul tau. Cate putin in fiecare zi. Esti produsul perfect al societatii tale.

Gandurile nu-ti apartin. Judecatile nu-s ale tale. Sunt ale tuturor, cei printre care traiesti zilnic, cei fara de care te-ai stinge. Isi au radacinile adanc infipte in trecut, in trecutul intregii tale lumi. Esti undeva in varful piramidei. Altii au cladit baza. Iar acum te bati cu pumnii-n piept ca esti unic? Ca mintea ta este virgina?
Nu e virgina, la fel cum nici sufletul nu-ti este.
Daca ai fi singurul om de pe pamant, nu ai putea evolua, dar nici nu ai cadea mai jos decat esti. fara comunicare si interactiune mintea ta ar fi goala, alba...ti-ai urmari instinctele primare..doar atat. Asa ca nu-mi spune ca gandesti de unul singur. Pentru ca ai o baza solida, ridicata de altii. Dinainte de a te naste. Cu mult inainte. Vrei, nu vrei, ai adoptat deja reguli, principii, valori. Ti le insusesti apoi, ajungi sa crezi cu toata fiinta ca sunt ale tale. Dar, in realitate, mintea si sufletul nostru nu au cunoscut si nu vor cunoaste niciodata libertatea absoluta. Evident, liberul arbitru exista. Dar pentru lucruri prea marunte. Esti programat sa existi si sa traiesti asa. Nu poti sparge tiparele. Daca ai vrea, nici nu ai cunoaste reteta, drumul. Diferentele se fac in alta parte. Important este sa alegi ceea ce consideri ca ti se potriveste tie ca om, ca personalitate, sa alegi din ce iti ofera Lumea. Dar...ce vorbesc eu aici? Nici alegerea nu o poti face liber si fara constrangeri. Cred ca traim stransi in chingile propriei noastre specii. Asa ca..ce spui..este o copilarie. Vrei sa te revolti? fa-o! dar Lumea te va pedepsi. Vrei sa-i infrunti? Sa devii martir? in fata cui? A ta? A orgoliului tau prostesc? Nu-ti spun sa pleci capul. Sa te dai batut. Nu. Departe gandul asta. Dar...as vrea sa ..sa reusesti cumva sa ajungi la propriile tale origini.

Ce dracu tot indrug aici? se gandi Miruna in timp ce tragea cu pofta din tigara. Ce filosofii de cacat...Incepuse sa rada. Sasha o privea cu ochii mari, clipind des, naucit. Femeia asta ma omoara..de unde dracu le scoate? Cum naiba de poate duce orice idee, oricat de banala, atat de departe, atat de in.. in absolut...Doamne cat poate o femeie sa trancane....In timp ce vorbea, Sasha ii urmarea atent linia buzelor....Daca ar face sex oral asa cum vorbeste as fi cel mai fericit barbat din lume...

2 comentarii: