joi, 22 septembrie 2011

"Mars!"-ul lalelelor

Olanda. Finlanda. Franta. Germania. Suntem la mila lor. Sau, mai bine zis, la mana lor. Mana cu care ar putea vota intrarea Romaniei in Schengen. Dar nu vor ridica nimic. Nici macar un degetel. Sau o unghiuta. Si de ce ar face-o? Ce le oferim noi in schimb? Nimic. Ce le garantam? Nimic. Din punctul lor de vedere nu suntem decat niste puricosi, hoti, corupti si nesimtiti. Nu suntem decat niste gunoaie peste care ei, mai marii Europei, pasesc cu scarba, atenti sa nu se murdareasca pe pantofi. Nu suntem decat niste mici mizerabili care sunt mereu pusi la colt atunci cand au obraznicia sa ceara ceva. Pana si cainii ne latra si ne musca pe strazi.
"Nu se poate. Nu avem. Nu meritati". Acestea sunt cuvintele pe care romanul le cunoaste cel mai bine. Dar, pe principiul "daca voi nu ma vreti, eu va vreau", romanii insista. Si degeaba. Pentru ca suntem tigani paduchiosi, inculti, salbatici, lenesti si badarani. Un tablou dezolant pe care l-am alimentat si noi, de-a lungul timpului, fara sa ne dam seama. Sau, mai bine zis, fara sa ne pese.

In Romania, justitia si invatamantul sunt la pamant. Sistemul sanitar nu exista. Coruptia face legea.  Mafia este mai presus de orice. In Romania batranii mor de foame, jaful e in floare. Nu avem industrie, iar nivelul de trai scade pe zi ce trece. In Romania nu exista infrastructura, iar taranii inca mai locuiesc in case de chirpici si pescuiesc prin noroiaie. Politia este neputincioasa si poti muri cu dreptatea in mana. De ce am fi primiti in Schengen?

Romanul bate la usa. Europeanul se uita fricos pe vizor. Si ce vede? Sau, mai bine zis, ce i se pare ca vede? În primul rând, vede cum toţi tiganii ar navali nestingheriti in Finlanda. La fel ca si hoardele de tatari care parjoleau totul in cale, tiganii nostri i-ar parjoli in drumul lor pe toti europenii la buzunare si portofele.Odata granitele deschise, traficul va fi mai intens ca niciodata, iar migrarea va bloca vamile. Astfel Olanda, Finlanda, Franta sau Germania vor colcai de tigani in timp ce in Romania acestia vor disparea cu totul, ca un vis urat.
Apoi, in Europa va creste semnificativ rata criminalitatii, vor navali pe strazi si prin casele oamenilor cinstiti hoti, talhari, violatori si ucigasi. Vor exploda necontrolat contrabanda, santajul, mafia, traficul de carne vie si de droguri. Nu mai spun ca toţi vor lua purici, raie si paduchi de la cainii nostri comunitari care vor dori sa vada si ei lumea. Ca, daca se poate, de ce sa nu profite?
Limba romaneasca, traditiile, obiceiurile si principiile mioritice  vor distruge civilizatii, vor pangari continentul, il vor salbatici şi readuce in Evul Mediu. Romanii, inarmati cu bate si topoare, desculti si rupti in coate, flamanzi dar beti manga, articuland cuvinte si harscaind sunete, vor napadi Occidentul ca un virus, vor da foc la campii si vor otravi fantanile...ca niste animale salbatice scapate din lesa, romanii vor distruge Europa, iar continentul va disparea in timp de pe harta lumii.

Iar noi? Noi ce facem? Ne razbunam. Ca prostul pe sat. Sau, mai bine spus, ca prostul pe lalele si oprim tirurile la vama pe motiv de "siguranta nationala". Daca ne imbolnavim? Om fi noi gunoaiele Europei, dar macar vrem sa fim sanatosi. Si, pana la urma, avem si noi trandafirii nostri. Inteapa, miros puturos dar sunt si ei rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu