duminică, 6 februarie 2011

Băga-v-aş la nebuni!

Patru senatori independenţi şi foarte glumeţi au propus un proiect de lege care, dacă ar intra în vigoare,  ar băga toată clasa politică la spitalul de nebuni. Şi am rămâne fără. Îţi dai seama ce vis frumos? Toţi politicienii, senatori, deputaţi, claie peste grămadă, de la cel mai neînsemnat până la cel mai corupt, să fie inchişi la nebuni? Cu acte în regulă, nu aşa..la figurat...să fie ţinuţi pe regim alimentar, să li se dea de băut doar ceai neîndulcit, să fie sedaţi de trei ori pe zi şi ţinuţi în cămaşa de forţă. Să aibă gratii la geam, iar geamul din cameră să fie mic, îngust şi sus, undeva să nu-l ajungă decât cu privirea. Dacă ar fi după mine, nici nu le-aş da camere cu geamuri: doar câte un luminator acolo, să ştie şi ei când e zi şi când e noapte. 

Dar, mi-e teamă că şi aceste măsuri ar fi în van: nu-i văd pe politruchi să renunţe la scaune nici dacă ar fi imobilizaţi şi prinşi cu chingi de paturi. Ar fi în stare să conducă România din spital. Şi ştii ce e culmea? Că nebunii ar fi lăsaţi s-o facă fără nici un fel de problemă. Băsescu ar da în continuare directive din salonul lui către salonul lui Boc sau Udrea...Becali ar arunca cu bani în asistente fără număr, fără nuumăr... vadim ar sări la bătaie la orice paznic pe care l-ar vedea cu caşchetă...

Sunt curioasă pe ce criterii s-ar constitui echipa de medici care să-i examineze şi să-i trateze.

Şi dacă ţara ar fi condusă din saloanele spitalul de nebuni oricum nu s-ar simţi nici o diferenţă. Lucrurile ar merge la fel. Nimic nu s-ar tulbura. Însă, dacă doamne fereşte, nu li s-ar mai permite să guverneze, chiar că ne-am duce cu toţii de râpă. Măcar, până acum ştiam că mergem într-o direcţie proastă dar sigură: în jos. Fără aştia, de tocmai ce i-am băgat la nebuni, Românica şi-ar pierde şi singura orientare pe care o mai are.

2 comentarii:

  1. orientare...direct la vale...măcar de și-ar pierde-o să o ia în sus.

    Oricum nu e mare diferență între Socola și Cotroceni&Victoria&Casa Poporului, mă refer la ocupanți...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ ovidiu
    da, nu e mare diferenta, asa ca nu s-ar intampla nimic daca si-ar schimba cu totii domiciliul

    RăspundețiȘtergere